Självledarskap för kulturskapare
hösten 2023

En programserie som utvecklar din skapande och konstnärliga verksamhet.

Capellagården, Kalmar läns hemslöjdsförening, Ateljéhus Pukeberg, Virserums konsthall och Kulturinkubatorn Kreativa Öland bjuder in yrkesverksamma kulturskapare, konstnärer, konsthantverkare och slöjdare till en programserie på fyra träffar.

Under träffarna blir du lotsad genom metoder och övningar som utvecklar och stärker din skapande och konstnärliga verksamhet. Innehållet bejakar dina drivkrafter och är utformat för att möta de utmaningar och hinder som många yrkesverksamma kulturskapare upplever i sitt arbete. Den konstnärliga företagslogiken och det kollegiala lärandet är centralt under hela programserien.

Vilka kan delta
Programmet riktar sig till yrkesverksam kulturskapare, konstnär, konsthantverkare och slöjdare i Region Kalmar län som lägger en betydande tid på sin verksamhet. Du är verksam inom disciplinerna bildkonst, konsthantverk, hantverk, slöjd, film, scenkonst, formgivning, litteratur eller musik. Du ska kunna vara med på de fyra träffarna och även kunna göra mindre uppgifter mellan träffarna.

Genomförs på två platser
Programserien genomförs på två platser under hösten 2023, i Pukeberg och i Virserum. Du väljer en av platserna, det kostar inget att delta och varje träff pågår under tre timmar.

Pukeberg, onsdagar kl 15 till 18
6 september: Blicka inåt
20 september: Försörjningspaletten
4 oktober: Relationer och kommunikation
18 oktober: Självledarskap och att hålla länge

Virserum, torsdagar kl 9 till 12
16 november: Blicka inåt
23 november: Försörjningspaletten
7 december: Relationer och kommunikation
14 december: Självledarskap och att hålla länge

Vem leder träffarna
Personen som leder oss genom programmet och håller i träffarna heter Olof Svensson Roosling. Olof jobbar på Capellagården, är verksamhetsledare för Kulturinkubatorn Kreativa Öland och har sedan starten 2017 utvecklat verksamhetens innehåll och satt ord på den konstnärliga företagslogiken.

”Genom mitt arbete på Capellagården möter jag många som har behov av att utveckla sin skapande verksamhet men som upplever att de varken har tiden eller redskapen. Under dessa fyra träffar avsätter du tiden, får redskapen och blir en del av ett stärkande kollegialt sammanhang.”

Metoderna som används i programserien baseras på de erfarenheter Kulturinkubatorn Kreativa Öland gjort i sin verksamhet tillsammans med ett 60-tal yrkesverksamma kulturskapare och samarbetet inom projektet Skapande kärnan i kulturella och kreativa näringar.

Löpande antagning
Du ansöker till programserien genom ett formulär. Vi har löpande antagning så sök reda nu, sista ansökningsdag är den 16 augusti. I ansökan ingår följande.

1. Beskriv vad du gör i din verksamhet.
2. Skriv vad du önskar få ut av att delta i programserien.
3. Bifoga CV och portfolio.

Till ansökan: https://sv.surveymonkey.com/r/6KCM7NM

Kontakt
Med stöd från Region Kalmar län arrangerar Capellagården programserien tillsammans med Kalmar läns hemslöjdsförening, Ateljéhus Pukeberg och Virserums konsthall. Om du har några frågor om innehållet eller ansökan är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Ta hand om dig så ses vi i höst!

Olof, Capellagården, olof.svensson@capellagarden.se
Thea, Kalmar läns hemslöjdsförening
Alexander, Ateljéhus Pukeberg
Carolina, Virserums Konsthall