Konstkollo med slöjd!
Sommar 2024

Äntligen dags för Konstkollo – Kalmar konstmuseums mobila ateljéverksamhet för dig mellan 9–15 år!

Sommaren 2024 slår vi följe med Kalmar läns Hemslöjd och arrangerar Konstkollo i Nybro, Mönsterås och Emmaboda. Inspirerade av utställningarna CONTAINER med Päivi Ernkvist och Pontus Lindvall, Kalmar konstmuseum, och GÖTA TRÄGÅRDH – MODE, MÖNSTER, MÖTEN, Designarkivet, laborerar vi med konst, slöjd, formgivning, material och uttryck. Konstkollo är kostnadsfritt och vi bjuder på mellanmål alla dagar.

 

NYBRO
17–20 juni, kl. 10–15

KALMAR LÄNS HEMSLÖJD, PUKEBERGARNAS VÄG 26, NYBRO

I Nybro inspireras vi av Designarkivets utställning Göta Trägårdh – mode, mönster, möten och experimenterar med mönster, material och uttryck. Tillsammans med konstnären Mats Rundberg och slöjdhandledare från Kalmar läns Hemslöjd skissar och trycker vi våra egna mönster med slöjdade stämplar av återvunnet material.

Anmälan senast 10 juni till VERONICA.LINDBLAD@KALMARKONSTMUSEUM.SE
Ange namn, ålder, eventuella allergier/särskilda behov och kontaktuppgifter till kontaktperson

Konstkollo i Nybro arrangeras i samarbete med Kalmar konstmuseum, Designarkivet, Kalmar läns Hemslöjd, Nybro kommun och Kalmar läns Arkivförbund.

 

MÖNSTERÅS
24–27 juni, kl. 10–15

STRANDA HEMBYGDSFÖRENING, KVARNGATAN 26, MÖNSTERÅS

I Mönsterås fokuserar Konstkollo på Stranda hembygdsgårds textila samling. Tillsammans med konstnären Linda Rothstein och slöjdaren Lotta Zetterman lär vi oss om olika lappat och lagat-metoder, testar den japanska broderitekniken sashiko, skapar mönster och skulpturer av tyg och återbruk.

Anmälan senast 14 juni till VERONICA.LINDBLAD@KALMARKONSTMUSEUM.SE
Ange namn, ålder, eventuella allergier/särskilda behov och kontaktuppgifter till kontaktperson

Konstkollo i Mönsterås arrangeras i samarbete med Kalmar konstmuseum, Kalmar läns Hemslöjd, Häradssparbanken, Konstfrämjandet Småland, och Stranda Hembygdsförening.

 

EMMABODA

2–4 juli, kl. 10–15 

I Emmaboda ingår Konstkollo i Emmaboda kommuns Kultursommar! Med konstnären Linda Persson och slöjdhandledare från Kalmar läns Hemslöjd letar vi former i naturen. Vi lär oss om naturens olika material och skulpterar, täljer, bygger och fantiserar med träklykor, barkbitar och annat stoff från naturen.

Observera att anmälan sker via Kultursommar, Emmaboda kommun. När anmälan öppnar i juni publicerar vi länk och instruktioner här.

Konstkollo i Emmaboda arrangeras i samarbete med Kalmar konstmuseum, Kalmar läns Hemslöjd och Emmaboda kommun.