Utställning: Lin för livet
28 jan. – 26 feb. i Oskarshamn

Lin för livet kommer till Kalmar län

På vävmässan i Halmstad 22-24 september visades Lin för livet för första gången, en utställning producerad av Sveriges hemslöjdskonsulenter och slöjdutvecklare med textil specialkompetens.

I Lin för livet visas hur mångsidigt och användbart linet är. Linet är en kulturväxt som har använts av människan i tusentals år. I Sverige var linet väldigt viktigt fram till att bomullen introducerades. I dag är linet viktigt igen, för att det är en fiber som vi kan odla och utvinna här och vi kan göra det på ett hållbart sätt.

I utställningen visas nyproducerade linprodukter från hela Sverige, allt från linisolering till skira spetsar.

Till utställningen finns en broschyr som man kan få med sig i handen eller välja att ladda ner från www.hemslojdsguiden.se vilket är Sveriges hemslöjdskonsulenters nya hemsida. Där kan man också hitta beskrivningar på utvalda föremål i utställningen, bland annat en vävsedel till gardinen Lina som kommer från Kalmar läns Hemslöjds arkiv.

Lin för livet kommer att visas på Oskarshamns konsthall under perioden 28 januari till den 26 februari 2023.

Välkomna på vernissage lördagen den 28 januari kl 11.00.          

På vernissagen kommer Frida Persson, trädgårdsmästare i Stensjö by och berättar om linets återkomst till byn. Det blir även en guidad visning av utställningen med hemslöjdskonsulent Thea Östin.

Under tiden som Lin för livet gästar Oskarshamn kommer det att arrangeras föreläsningar mm på temat lin, ett program kommer att publiceras framöver.

Välkomna!