Seminarium: barn, berättande och slöjd
29 mars i Nybro

Erfarenheter, metoder och fördelar
Datum 29 mars
Tid kl 10-12
Plats Hemslöjdens lokaler
i Pukeberg, Nybro

Anmälan via mejl, senast 27 mars till
kansli@kalmarhemslojd.se

Program
Niklas Flink hälsar alla välkomna
Berättandet – Tine Winther, Sagobygdens verksamhetsledare
Resultaten av Hör & gör projektet – Kalle Forss ”Vi började med en liten rullvagn” – Anna Hörjel
Anna berättar hur ett litet slöjdprojekt fick stor betydelse för en träningssärskola
Avslutning – Niklas Flink
Vad är bra med berättande och slöjd tillsammans med barn?
I många år har vi ägnat oss åt barn, berättande och slöjd. Vi har träffat barn i olika åldrar, med olika bakgrunder och förutsättningar i skolan och på deras fritid. Tillsammans har vi slöjdat i olika material och med hjälp av många olika metoder.
Berättelser som metod har gett barnen inspiration, fantasi och ibland hjälpt till att ge ord på allt de nya som barnen mötte i slöjden. Vi har också fått tillbaka många berättelser från barnen, vissa sprungna ur slöjden och andra ur livet i stort. Då har det handlat om enhörningar och sjöjungfrur, stjärnor och planeter, drömmar och framtidsplaner och annat som är viktigt när man håller på att växa upp.
I arbetet med barn, berättande och slöjd har vi upplevt känslan av välbefinnande. Att själv tänka ut och genomföra det du vill skapa, handens arbete med naturmaterialen, pratet och samtalet i grupp har bidragit till detta. Vi trivdes, mådde bra tillsammans och länge efter att vi skiljts åt.
Egentligen är alltihop ganska självklart och det är inget magiskt det vi gjorde, men vi vill ändå dela med oss.
Hemslöjdskonsulenter och utvecklare inom hemslöjd i regionerna Blekinge, Halland, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg och Skåne.