Lin för livet

Lin för livet – en vandringsutställning om lin

På vävmässan i Halmstad 22-24 september kommer utställningen Lin för livet att visas för första gången. Under två års tid har de textila hemslöjdskonsulenterna i Kalmar, Östergötland, Västra Götaland, Dalarna, Gävleborg och Stockholms län arbetat med denna utställning som visar hur mångsidigt och användbart linet är.

Carl von Linné gav linet det mycket passande namnet Linum usitatissimum, vilket betyder det utomordentligt nyttiga. Linet är en av våra äldsta kulturväxter som har följt människan i tusentals år. Linet har använts som material till beklädnadstyger, inredningstextilier, till rep och skira spetsar, men även inom byggnadsvårds i form av linolja och material till bland annat isolering. Listan på användningsområden för det vackra och hållbara linet kan bli lång, det kan Lin för livet ge oss ett smakprov på.

Lin för livet kommer till Kalmar län

Om du inte har möjlighet att se utställningen på Vävmässan behöver du inte misströsta. I början av 2023 kommer utställningen Lin för livet till Kalmar län. Under tiden som utställningen visas i vårt län kommer det att arrangeras många spännande aktiviteter, både fysiska och digitala. Håll utkik på vår hemsida www.kalmarhemslojd.se för mer information om var utställningen kommer att visas och alla intressanta aktiviteter, föreläsningar och workshop som kommer att arrangeras i samband med att Lin för livet gästar oss.

Lin för livet