Vi söker ny textilkonsulent

 

Är Du vår nya Hemslöjdskonsulent med helhetstänk och ett brinnande slöjdhjärta som vill vara med och utveckla Kalmar län med fokus på textil slöjd?

Kalmar läns hemslöjdsförening är huvudman för hemslöjdskonsulenterna i Kalmar län, som har det övergripande uppdraget att väcka intresse för, främja och förmedla kunskap om hemslöjd i länet. Hemslöjdsföreningen och hemslöjdskonsulenterna har egna verksamhetslokaler med kontor, kurslokal och arkiv på Pukebergs glasbruksområde i Nybro, men verksamhetsområdet är hela Kalmar län.

Nu söker vi en Hemslöjdskonsulent med inriktning textil slöjd.

Arbetsuppgifter:

Som hemslöjdskonsulent kommer du att arbeta brett med slöjdens möjligheter att påverka såväl individer som samhälle i en positiv inriktning. Arbetet innebär planering, administration, genomförande och ekonomisk uppföljning av kurser, utställningar, fortbildningar, projekt samt liknande verksamheter.

Arbetet är omväxlande och ger stor egen frihet. Det krävs att du har god pedagogisk förmåga och är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och externa aktörer.

Du kommer att arbeta med barn, ungdomar och vuxna, såväl nybörjare som yrkesslöjdare samt ingå i olika samverkansgrupper och nätverk på lokal och regional nivå.

Vi söker dig som:

Har examen från Högre Hemslöjdsutbildningen på HV-skola, Ledarskapsutbildning i slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs universitet eller har dokumenterad erfarenhet av arbete med hemslöjd eller närliggande branscher. Goda kunskaper om och erfarenheter av textil slöjd.

Du är kreativ, självständig, har god initiativ- och samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i projektform och bygga upp professionella nätverk. Du gillar rollen som kommunikatör där du uttrycker dig lätt i text, bild och tal. Bland annat ansvarar du för text och bild i vår medlemstidning ”Sinne för slöjd” och sociala medier. För att trivas och lyckas med uppdraget är du en driven och lyhörd person med god organisationsförmåga, är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.

Meriterande är:

  • Ett etablerat kontaktnät inom slöjdvärlden, gärna både på lokal, regional och nationell nivå.
  • Goda kunskaper i Photoshop, InDesign och webbproduktion.
  • Goda kunskaper inom företagsekonomi
  • Erfarenhet av utställningsproduktion.

Tillträde:                         7 januari 2020 eller efter överenskommelse

Anställningsform:       Tillsvidareanställning. Provanställning på 6 månader tillämpas.

Tjänstgöringsgrad:     100 % tjänstgöring. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Lön:                                  Individuell lönesättning.

Ansökan:                        Ansökan med referenser och löneanspråk lämnas senast den 4/8 2019 till e-post: kansli@kalmarhemslojd.se eller via post till:

Kalmar läns hemslöjdsförening, Pukebergarnas väg 26, 382 34 Nybro

Kontaktperson:                   Agneta Gefors, hemslöjdskonsulent textil slöjd

tel 0481-167 52, e-post agneta.gefors@hemslojd.org

Adam Norman, ordförande Kalmar läns hemslöjdsförening

mobil 0768-77 88 49, e-post adamnorman42@gmail.com

Annons Hemslöjdskonsulent 20190524